Anita Schelfhorst

medisch pedicure

Duivenvoorde 23, 7608 KT Almelo


telefoon: 0647012165

Diabetische Zorg

De diabetische zorg wordt opgedeeld in vier zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is.
Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandelend arts.
Die kan dat uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld een praktijkondersteuner of een diabetisch verpleegkundige. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Vergoeding Zorgverzekering

Als u in aanmerking komt voor vergoeding van uw voetzorg via de basisverzekering (zorgprofielen 2, 3 en 4) dan wordt u doorverwezen naar een podotherapeut.
U bent vrij in het kiezen van welke podotherpeut u gebruik wenst te maken. De podotherapeut van uw voorkeur dient dan wel een contract te hebben met mijn praktijk.
Op dit moment zijn er behandelcontracten afgesloten met onderstaande organisaties:
* Podotherapie Oost Nederland, site: Podotherapie.org.
* Voetencentrum Wender, site:Podotherapeut.nl.

De podotherapeut onderzoekt uw voeten en schrijft een persoonlijk behandelplan. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg u nodig heeft.
U kunt bij de podotherapeut aangeven dat u cliŽnt bent in mijn praktijk. De podotherapeut regelt dan met mij de afstemming van de voetzorg.

Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel lager dan 2), dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Let hierbij op uw polisvoorwaarden.
Via de site van ProCert.nl. kunt per zorgverzekeraar inzien welke vergoedingen worden geboden.

Lid van branche-organisatie Provoet.

© Voetzo 2019